YAĞSIZ SÜT TOZU SPESİFİKASYONU

Revizyon Tarihi

: 12.11.2003

Doküman No

: SPK-106

Revizyon No

: 1

Sayfa No

: 1

Hazırlayan

Kalite Kontrol Müdürü

Onaylayan

Genel Müdür

 

 

Ürün Tanıtımı

Ürün Kodu

T-201

Orijin Ülke

Türkiye

Metod                

Yüksek kaliteli yağsız inek sütünün pulverize edilerek kurutulmasıyla üretilmiştir

İçindekiler

Yağsız inek sütü

Organoleptik Özellikler

Tat, Koku ve Aroma

Kendine has tat, koku ve aromada

Renk

Kendine has krem veya sarı renkte

Yapı

Kendine has akışkan toz yapıda, homojen görünümde olup hiçbir koruyucu madde, renklendirici madde ve diğer katkı maddeleri içermemektedir

Kimyasal ve Fiziksel Özellikler

 

Spesifikasyon

Tipik Değerler

Metod

Prensip

Nem, m/m

max  % 5

% 4

IDF Standard 26:1964

Gravimetrik, Etüv; 103±2 0C

Yağ, m/m

max  % 1.5

% 1

Gerber /Teichert Metod, NADRG: 1978

Gerber

Protein (yağsız kuru maddede), m/m (Nx6,38)

min   % 34

% 35

IDF Standard 20B: 1993

Kjeldahl, titrasyon

Kül, m/m

max  % 9

% 7

IDF Standard 90:1986

Kül fırını; 825±25 0C

Laktoz, m/m

min   % 52

% 53.5

NADRG: 1978

Çökertme, (Cu2O)

Asitlik (Laktik asit cinsinden)

max  % 0.17

% 0.15

ADMI: 1971

Titrasyon

pH (%10’luk solüsyon)

min   6.50

6.70

TS 11860

pH metre

Yoğunluk, g/cm3

min   0.600

0.650

NADRG: 1978

Volumetrik Gravimetrik

Çözünebilme İndeksi, ml

max  1

0.5

IDF: 1964

Santrifüj

Yabancı Yanık Madde

Disk  A/B

A

Astosan TAL-130

---

Mikrobiyolojik Özellikler

Toplam mezofilik aerobik mikroorganizma, kob/g

max  40.000

7.000

TS 1019

Plate Count Agar

Koliform, kob/0.1 g

max  10

negatif

FDA: 1998

Fluorocult VRB Agar

E.coli, kob/g

negatif

negatif

FDA: 1998

Fluorocult VRB Agar

Staph.aureus, kob/g

negatif

negatif

Anon., 1998 (38)

Baird-Parker Agar

Salmonella, kob/25g

negatif

negatif

TS 8907

Selenit-Cystin Broth & Bismut-Sülfite Agar

Maya ve Küf, kob/0.1 g

max  10

negatif

Pitt&Hocking, 1997 (86)

YGC Agar

Ambalajlama

İnsan sağlığına uygun malzemeden, hiç kullanılmamış, temiz, hava, ışık ve nem geçirmeyen, dışarıdan kirlenmeyi önleyen içte polietilen torba, dışta 3 katlı kraft kağıt torba (500x900x140 mm)

Ağızları hava almayacak şekilde kapatılmış 25 kg’lık torba ambalajda

Muhafaza Koşulları ve Raf Ömrü

Özelliklerinin bozulmayacağı, yabancı koku yayan maddelerin bulunmadığı rutubetsiz ve serin yerlerde ambalajı açılmadan muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalı

Düşük bağıl nem (<% 65) ve uygun sıcaklıkta (22-25 0C) ambalajı açılmadığı sürece bir yıl tazeliğini korur

Kalite Güvence

Astosan A.Ş.’nde uygulanmakta olan onaylı kalite sistemi ISO 9001:2000 prensiplerine uygun olarak dokümante edilmiştir